A szakítás fájdalmas

vienna-86265_1280Egy kávézóban ücsörögtem, a barátnőmmel, és azon töprengtem, mit is kezdjek az életemmel. Voltál már úgy, mikor úgy érezted, hogy összecsapnak, a fejed fölött, a hullámok?

Menekülés minden elől

Éppen lelkiztünk, és lehet, hogy a kávé nem a legmegfelelőbb ebből a szempontból, hanem inkább egy pohár bort kellene innunk, de délelőtt 11 óra volt, azért mégsem tehettük ezt.

Teljesen padlón vagyok, azt gondolom, ennél mélyebben nem is lehetnék. A munkahelyem bezár, nem megy a kis ABC ahol dolgozom, és az új törvények sem kedveznek, így úgy döntött a főnökasszony, hogy bezár. Valahol megértem szegényt.

Persze mikor, ha nem most, még a pasim is azt mondja, hogy vége. Na ezért írtam, hogy lehet ennél rosszabb? Lassan nem lesz munkám, a barátom elhagy…

Én is tudom, hogy nem mentek már olyan jól a dolgok köztünk, és a távolság is egy idő után megöli a kapcsolatot. Ő Túrkevei volt, én pedig Budapest szélén lakom. Igaz, sokat is veszekedtünk az útibbi időkben, mert nem egy félék voltak a jövőbeni elképzeléseink.

Ő nem igazán akart Pest felé jönni, és pedig nem akartam innen elmenni, a fő szempont azt hiszem ez volt.

Most viszont jól esik kipanaszkodni magamat Margit barátnőmnek. Ő igazi jó barát, már nagyon rég óta. Egy darabig még laktunk egy lakásban is, közösen béreltük, aztán Margit megismerkedett Janival, és rá pár hónapra össze szerettek volna költözni, így mondtam, hogy jöjjön az akkori lakásunkba, és pedig hazaköltözöm. Végül is nem rossz otthon lakni, hiszen megkapok mindent, inkább csak jó volt kicsit eltávolodni, levegőhöz jutni az otthontól, szülőktől távol.

A jövőm

Sokat gondolkodtam, mit is kezdjek magammal. Átrágtuk a kávézóban, mi tévők legyünk, mi lenne a legjobb megoldás a számomra. Margitnak, a nagynénje kint él Bécs mellett. Házvezetőnőként jár dolgozni, nagyon szereti a munkáját, tiszta rendes családokhoz jár, és nem utolsó sorban jól is keres vele. Felajánlotta, beszél vele, nem e tudna nekem munkát szerezni. Kiszabadulhatnék, ebből a nyomasztó légkörből, és egy teljesen más környezet venne körül.

A környezet változás jó gondolat, valóban rám férne. A kisboltban már nincs sok időm vissza, végül belementem, hogy kérdezzen rá. Persze a szüleim tudtam, hogy annyira nem fognak neki örülni, hogy több 100 kilométerre költözzek tőlük, de nekem ez most jót tenne.

Arra gondoltam, az ötlet alapján felbuzdulva, még van egy kis időm, így beiratkozom ebbe a budapesti nyelviskolába, hogy kicsit gyakoroljam a nyelvet, és jobban menjen. Nyelvvizsgát nem szándékozok tenni, de egy pár hónap alatt, azért sokat fejlődhetnék nyelvi szinten, és ami fontos, nem lennék bátortalan megszólalni.

Még jó, hogy Margit rokona magyar, és vele, ha úgy alakul tudok beszélgetni kicsit. Régebben találkoztunk már, kedves volt, még pár alkalommal voltunk is kint nála egyszer-kétszer.

 

A minap hívott Margit, hogy beszélt Lizával, ő a nagynénje, és hogy szívesen lát, elég az a ház bőven nekünk. Liza Ausztriába ment férjhez, de a férje egy autóbalesetben meghalt pár évvel ezelőtt. Gondolom, a társaság is jól jönne neki, nem lenne egyedül, a nagy 4 szobás házban. Munkát biztosan találunk, mert ő is tud nekem ajánlani, mert neki amúgy is egyre több háza lenne, amit takarítani lehetne, de ő már nem tud többet bevállalni.

Azt gondolom, most ez a legjobb döntés a számomra. Kiszabadulni innen, az életem egy kicsit másik mederbe lépjen, és a „levegőváltozás” is biztosan jót fog tenni.