Egy új tükör az új lakásomban

Tegnap vásároltam egy új tükröt magamnak használtan. Óriási tükör. A plafontól leér a padlóig. Azt hinné az ember, hogy ilyesmit nem is árulnak használtan. De én találtam a Nextaprón. És mivel nem is lakott olyan messze az illető tőlem, a szállítást is könnyen meg tudtom oldani. Mert ez az egyik titka annak, hogy használt dolgokat vásárolj az előző tulajdonosaiktól: legyen közel a tulajdonos. Legalábbis ha olyan dolgokról van szó, amiket szállítani kell. De például amikor Debrecenbe költöztem, akkor ez a szabály nem volt érvényes, hiszen olyan lakást kerestem, ami ott van és nem olyat, ami előző otthonomhoz van közel. Tulajdonképpen ekkor találtam rá a Nextapro apróhirdetéses oldalra.

El akartam költözni Debrecenbe, de fogalmam sem volt, hogy hogyan kezdjem a dolgokat. Úgyhogy beírtam a keresőbe, hogy eladó lakás Debrecen. És akkor találtam a Nextaprót. Annyira nagy volt a kínálat rajta, hogy végül nem is nagyon kerestem sehol máshol lakást. A központ körül kerestem az új otthonomat, megadtam az intervallumot, hogy mennyi pénzt szeretnék körülbelül rászánni. És az alapján a találati listán rengeteg csodás lakás körül válogathattam. Úgy tűnik, hogy jól lőttem be az árát egy olyan központi, másfél szobás lakásnak, amit elképzeltem magamnak, mivel a legtöbb találat pont ilyen volt. Mindegyiknek, amelyik tetszett, megnéztem a tulajdonos profilját is, hogy biztosra menjek. Azoknak, akiknek nem volt semmilyen értékelésük, írtam, mert ők egyértelműen most regisztráltak az oldalra, a lakásuk eladása miatt. De azok közül, akiknek volt már értékelése, csak azokkal vettem fel a kapcsolatot, akiknek pozitív visszajelzéseik voltak. Egyébként több lakást is ingatlanosok árultak, nekik volt általában a legtöbb visszajelzésük. Ami végül is teljesen logikus, hiszen ők azok, akik több terméket is árulnak. Aztán volt elvétve olyan személyek is, aki árultak már ezt-azt és most a lakásukra került a sor. Ezt onnan tudom, mert egy személy profilján a Nextapro azt is megmutatja, hogy hány üzletet kötött eddig az illető. Például az illetőnek, akitől tegnap a tükröt vettem, ez volt az első üzlete. Nagyon örült neki, hogy sikerült túladni rajta.

Amúgy, amikor átköltöztem Debrecenbe, egy pár cuccot és is eladtam, szóval már nem csak vásárlásokon estem túl. Úgy volt, hogy anno én albérletben laktam és a bútorok nagy része nem hozzám tartozott, hanem a tulajé volt. Szóval kevés dolgot vittem magammal Debrecenbe, de abból még kevesebbet tartottam meg, mivel a lakás be volt rendezve. Ezért például eladtam a régi forgószékemet, mert az új lakásban egy sokkal tutibb volt. Na meg aztán ami nem volt, de szükségem volt rá, azokat szintén mind innen vásároltam. Például vízmelegítőt meg mikrohullámsütőt is kellett vennem, mert az előzőeknek a tulajdonosa a főbérlő volt, az új lakásban pedig nem tartoztak hozzá a berendezéshez. Pedig én nem tudok élni nélkülük.

Szóval így jutottam hozzá életem első lakásához. Imádok benne lakni, maga a kényelem és boldogság számomra. Jól választottam.