Tükör vásárlás után jöhetett az olajszűrő beszerzése

Amikor a férjemmel megvettük közösen életünk első házát, akkor még nem is tudtuk, hogy mekkora fába vágjuk a fejszénket. Ugyanis a ház tökéletes állapotban volt, nem kellett semmit felújítani, vagy változtatni rajta, azonban teljesen üres volt, tehát szépen be kellett rendeznünk az egész házat. Ez azt jelenti, hogy új bútorokat kellett venni, mivel nem volt elég az, ami volt. Volt egy-két olyan darab, ami a ház új stílusába már nem fért bele, és elég bénán mutattak volna, így azokat eladtuk és vettünk belőle újakat.

Sok ideig tartott, míg minden meglett és azt mondhattuk, hogy most már tényleg készen van a házunk, de azt kell mondanom, hogy megérte ennyi időt és pénzt belefektetni. Amikor már a fürdőszobánál tartottunk, úgy döntöttünk, hogy ez lesz az egyik olyan hely, amit átfestünk. Szerettük volna, ha a fürdő nem fehér ez az egyben, így arra gondoltunk, hogy lehelünk bele egy kis életet és türkizre festjük a falakat. Kellett aztán oda is venni egy szekrényt, mert a régiben nem fért el minden, az újban viszont már kényelmesen be tudtunk pakolni, anélkül, hogy minden egyes szekrényajtó kinyitáskor ránk zuhanjon az összes törölköző. Szóval, aztán amikor ez is meglett, akkor jöhetett az új tükör vásárlása a fürdőbe, mert a régi, ami ott volt, bal oldalt, középen be volt törve egy kissé.

Elmentünk az üzletbe, hogy kicsit körbenézzünk, mit és hogyan tudunk majd megoldani a fürdőnkkel kapcsolatban. Arra gondoltam, hogy égősort is vehetnénk, amit majd a tükör köré tudnánk feltenni, pont úgy, ahogy a sminkasztalomnál. Tudom, most sokan arra gondolnak, hogy mennyire elkényeztetett lehetek, hogy még ilyenem is van és, hogy nem elég a fürdő. Hozzá kell tennem, hogy sminkesként is dolgozom, ez a hobbim is ráadásul, szóval sokat foglalkozom ezzel.  Van egy külön dolgozószobám, ahol a sminkes videókat készítem, vagy éppen, ha valaki házhoz jön, hogy csináljam meg a sminkjét, akkor ott készítem el.

Visszatérve a lényegre, a tükör nagy nehezen meglett, sikerült olyat találnunk, ami formában és méretben is jó, és nagyon örülök, mert végül a lámpát is megvettük, így az egész tükör és fürdőszoba fényben pompázik. Azonban amikor már azt hittük, hogy végre vége a költekezésnek, minden rendben, kész a ház, akkor jött egy nagyobb probléma, amire egyikünk sem számított.

Tönkrement az autónk. Nagyon nem jókor. Ugyanis nyaralni mentünk volna, amire már tavaly félretettük a pénzt. Minden megvolt, tehát ez még plusz kiadást nem jelentett volna. Azonban az igen, hogy tönkrement az autónk. Nagyon mérgesek voltunk, ugyanis így azonnal ki kellett találnunk valamit, hogy hogyan tudunk elutazni, hiszen kocsival akartunk menni. Gyorsan átgondoltuk a helyzetet, és végül apukám mondta, hogy oda tudja adni a kocsiját, anya úgyis szabadságon van, neki nem kell a saját autója, szóval addig majd használja anyáét.

Ez egy szuper hír volt számunkra, mert nem kellett így autót kölcsönöznünk, vagy buszoznunk, vagy akár lemondani a nyaralást. Szóval arra még volt akkor időnk, hogy elvigyük az autónkat apa szerelőjéhez, aki azonnal megnézte, és azt mondta, hogy mire visszaérünk a nyaralásból addigra kész lesz az autó, és majd megbeszéljük a többit utána. Közben ajánlotta, hogy majd nézzük meg az egyik autósboltot, ahol ő is rendszeresen szokott vásárolni. Még volt utazásig pár napunk, úgyhogy egyik délután elmentünk, az autósbolt pedig teljesen elnyerte a tetszésünket. Nekem az is nagyon bejött, hogy több helyen is üzemelnek, illetve a bolt is szuperül néz ki, ahhoz képest, hogy nem sminkről van szó, egész sokáig nézelődtem. Nekünk speciel olajszűrő volt az , amire szükségünk volt, legalább is azt mondta az autószerelő, hogy ezzel is problémák vannak.

Azt kell mondanom, hogy meglepődtem, amikor bementem az autósboltba. Ugyanis a berendezés teljesen elnyerte a tetszésemet. Később pedig a férjem ajánlotta a boltot egy ismerősének is. Én pedig egy barátnőm párjának ajánlottam az autószerelőnket. Ezen is meglepődtem, hogy mennyire kedves és segítőkész volt. Elmondtuk ugye neki, hogy mi a helyzet és egyből rögtön megnézte az autónkat, ami nekem nagyon szimpatikus volt. Szóval azon kívül, hogy ez plusz költség volt nekünk, mégis azt mondhatom, hogy jól jártunk, mert lett egy jó autószerelőnk, és megismertünk egy jó autósboltot is.