Tükörbe néztem és rájöttem: szükségem van az implantátumra

A tükrök azért jók, mert filter és mindenféle szépítő funkció nélkül megmutatják a valónkat. Mostanában, az okos telefonok világában egyre inkább kevéssé használt tárgy lett. Rengetegszer látom, hogy a vonaton sok lány megigazítja a sminkjét, de ezt nem egy csinos kis minitükör segítségével teszi, hanem a telefonja elülső kameráját használja. Persze tudom, hogy a telefonon ki lehet kapcsolni a szépítő funkciót, és le lehet venni az egyebeket, be lehet állítani a fényeket, és nyilván sokan azért használják erre a célra is, mert nem kell még egy plusz tárgyat tartani a táskában, meg ilyenek. Nem mondom, hogy ez rossz dolog, de azért fontos megemlíteni, hogy a telefon kamerája nem mindig a valóságot mutatja teljes egészében. De sokan nem is akarják látni a valóságot. Tudom, mert én is ilyen voltam.

Volt egy fogam elől, ami lyukas volt teljesen, és nagyon mozgott is. Nem foglalkoztam vele, mert a képeken nem látszott. Aztán egyszer csak kihullott. Kétségbeestem. Másnap reggel belenéztem a tükörbe, elmosolyodtam, majd megláttam, hogy mennyire látszik a hiányzó fog, és nem bírtam magammal. Muszáj volt valamit tennem. Ki fognak röhögni az irodában és főleg a munkahelyi tárgyalásokon nem fognak komolyan venni.

Felhívtam a barátnőmet, hogy segítsen, mi a teendő ilyenkor. Klári azt mondta, hogy nyugodjak meg, ő ismer egy nagyon jó fogorvost, de ha új fogat kell tetetni a helyére, az nem lesz olcsó.

  • Klári, nekem bármilyen megoldás jó, van félre tett pénzem, csak mihamarabb oldják meg!
  • Nyugodj meg. Akkor átküldöm weboldalát, ott a telefonszám is, kérsz egy időpontot és szerintem megcsinálja neked.
  • Szuper, köszi!

A beszélgetés után Klári hamar elküldte a weboldalt. Én rögtön rákattintottam, és a weboldalon megjelent a telefonszám. Felhívtam. Egy kedves hang vette fel a telefont, és megértette a problémám, mondta, hogy megpróbál a legközelebbi időpontba beszúrni engem. Ennek nagyon örültem, tényleg egész hamarra kaptam időpontot.

A vizsgálat és az állapotfelmérés ingyenes volt. A doktornő nagyon kedvesen fogadott, és ott volt még az asszisztens és a dentálhigiénikus is. Jól összeszokott, profi csapatnak tűntek. A doktornő kedvesen érdeklődött, majd megvizsgálta a fogaimat. A rendelő csodaszép volt és tiszta. Rendkívül tiszta és igényes. Mikor a doki megvizsgálta a fogaimat, egyértelműen kijelentette, hogy itt implantátumra lesz szükség. A doktornő mondta, hogy sok ilyen beavatkozást készített már, és ez manapság már kockázat mentes. Nincs miért aggódni.

  • Na de doktornő, pontosan mi is az az implantátum?
  • Az implantátumnak azokat a kicsi csavarokat hívjuk, amelyeknek van egy belső és egy külső bemenete. A külső menettel rögzül a csontba, a belsőbe pedig az ún. felépítményeket lehet beletekerni.
  • Áh, így már értem. Nem okozhat allergiát?
  • Ne. Mi csak is titánium-ötvözetből készült műgyörekkel dolgozunk. Nem okoz semmilyen allergiát és erősíti a csontokat.
  • Rendben. Akkor készítsünk egy röntgent.

Miután elkészült a röntgen, megbeszéltük a kezelési tervet. Ékkor egy árajánlatot is kaptam, és bevallom, sokkal többre számítottam. Még hátra volt pár vizsgálat, de szerencsére gyorsan kaptam rájuk időpontot.

És végül, az implantátum jól sikerült. Az eredmény csodálatos, meg se látszik a különbség egy eredeti fog és egy implantátum között.. Azóta merek mosolyogni és büszkén megyek el a tükörképem előtt. Hálás vagyok a doktornőnek!